Naslovna Serija Serija YOU - slobodno vam je mogu preporučiti, kasnije mi zahvalite – hvala, molim, i drugi put

Serija YOU - kasnije mi zahvalite


Da li biste učinili zaista sve za voljenu osobu, onu pravu? ZAISTA sve? I sama sam isto mislila, ali nakon odgledane prve sezone serije You, shvatam da sam koliko toliko normalna osoba.
Uostalom, zar bih pisala za magazin Normalno.rs da nisam?

Ova serija mi je čučala jaaako dugo u kompu, za šta su krive one prioritetne. Ali, biću potpuno iskrena, nakon odgledane prve dve, tri epizode sam poželela da je obrišem – ama zar mi treba u životu da gledam lika koji kao tužno psetance gleda svoju dragu, a nju to naročito i ne dotiče? Tinejdž serija – O, ne!!!

Pri tom, ocena na IMDB i nije neka – šalim se malo – nikad se ne obazirite na ocene sajtova, pa tako ni navedenog. Slušajte sebe i nećete pogrešiti.

Takav smor od dana je bio i ja puštam narednu epizodu – OPAAA! I odatle sam je odgledala u dahu iliti izbindžovala, što bismo mi mladi rekli.


Džo radi u knjižari, zaljubljenik u literaturu, sasvim zadovoljan svojim životom, a o pravoj devojci, ljubavi sanja, dok u to malo carstvo knjiga ne ušeta slatka Bek, studentkinja književnosti koja želi da postane pisac. Par usporenih scena kao iz najromantičnijih filmova i njih dvoje počinju da se viđaju. Pogađate, on je smešten u friend zone, ali Džo, kakvog bi svaka majka za zeta poželela, ne odustaje tako lako.

Naš knjiški moljac se savršeno razume i u moderne tehnologije i saznaje osnovne detalje Bekinog života, pa tako i gde ne baš tako naivna mala živi. Naslućujete, ovo se pretvara u opsesiju i uhođenje. Ali, Džo ubrzo prevazilazi samo stalk-ovanje po mrežama. On uspeva da prati sve ono što Bek uradi telefonom – pozive, poruke i izvlači korisne informacije za sebe.

Verovatno da je serija imala negde ideju da nas upozori na moguće opasnosti društvenih mreža, postavljanja fotki čim negde stignemo, ko su i kakvi su ljudi sa kojima se družimo, da postoje osobe čiju opsesiju na taj način hranimo.


Međutim, ono što Džo želi je da Bek ispuni svoje snove, postane poznata spisateljica, da iz njenog društva izbaci toksične osobe po nju, i to želi da joj omogući baš on. Sebe vidi u ulozi njenog ličnog zaštitnika, jer to je ljubav, učiniti sve za onog koga voliš?

Na ovaj način, publika negde staje na njegovu stranu, jer Bek i nije baš najstabilnija osoba, tačnije, traži sebe u ovom svetu, kao i većina mladih. Ona se zaljubljuje, oseća sigurno pored njega, bolja nego ikad pre.

I da, sve se to dešava jer Džo više ništa ne prepušta slučaju, pa pod „izgovorom“ da će apsolutno sve učiniti za ljubav svog života, pada i prva žrtva i zakopan prvi leš.


Da li ćete mi verovati ako vam kažem da vam nisam mnogo rekla?

Stvari tek počinju da se dešavaju u prvoj sezoni serije You, koju teško možemo svrstati pod jedan žanr, ali neka to bude prvo psihološki triler sa elementima dark humora.

Ne, serija nije vrhunska ako je poredite sa vašim omiljenim serijama, ali je saaasvim ok, čak im je vrlo blizu. Ima dobrih obrta, tamo gde budete očekivali nekakav nja-nja momenat ćete biti iznenađeni, jer ga neće biti.


Slobodno vam je mogu preporučiti. Kasnije mi zahvalite – hvala, molim, i drugi put.

 

 

iz iste rubrike