e po

Venera

Astrološki posmatrano Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav. 
Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl. 
Venera vlada i diplomatijom, politikom i izbornim procesima. Venera je materijalna I koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima , vlada i umetnošću i talentima. Jer ona hoće sve SAD I OVDE i ODMAH. 
Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada.  Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav. A Venera vlada i brakom I samim ulaskom u brak.

A znači kada se nađe u znaku Ovna ?

Venera u znaku Ovna uvek opisuje početak ljubavne veze (“napad”), Venera u Škorpiji njen kraj ili preobražaj (“odbranu, rat”).
Ovan predstavlja individualca i entuzijastu, lov, rat, želju, ambiciju. Venera predstavlja balans, harmoniju, sklad i kompromis, novac i ljubav. Pa tako u znaku evog ezgila (izgona), u Ovna, Venera dobija mušku energiju i postaje aktivnija i otvorenija na ljubavnom planu.

Venera u Ovnu je direktna (nekada i previše), nestrpljiva. Netaktična, glasna i puna emocionalne samoinicijative. Ali ovo je prijatelj koji je direktan i koji neće dozvoliti da budete pasivni, nego će vas stalno hrabriti i “gurati” da idete dalje. Ako joj se nešto ili neko ne svidja, reći će na glas.
I ako joj se svidjate, biće jako direktna. Gledaće vas u lice, crveneće, doći će na vaše radno mesto, upoznaće vas, smejaće se na glas …
Često ćete je videti na štiklama u kraćoj suknji kako prilazi i sama muškarcu koji joj se svidja, ili će (u zavisnosti od ostatka horoskopa) sačekati da on napravi prvi korak, i onda preuzeti inicijativu (ako na primer imate Mars u Raku, Vagi ili Ribama to će svakako biti daleko manje “nasilno”).

Muškarac sa ovom pozicijom Venere, će naravno drugačije izgledati, ali slično reagovati. Ako mu se dopadate a vidi vas prvi put, biće on vrlo ”iskren”, direktan. Nema gubljenja vremena, ni u jednom slučaju. Nema tu mnogo strpljenja ni vremena za foliranja, laži, bežanje, skrivanje i sl.

Ako se u nekog ova Venera ne zaljubi na prvi pogled, nikad neće. I tako se brzo i udje u odnos koji zahteva daleko više angažovanja nego što je mogla da zamisli, pa su tenzije, sukobi i nesuglasice gotovo neminovne. Ako joj se ne svidjate, opet će biti onako “sirovo” iskrena i jasna.

Pozicija Venere u znaku domicila Marsa i egzaltacije Sunca je najčešće u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, pa u zavisnosti od polja u kome se nalazi, aspekata koje Venera dalje gradi sa ostalim planetama i sl. najčešće se nailazi na “mali rat” na ljubavnom planu i neusaglaševanje želja i potreba sa postojećim partnerima. “Brzanje” u emotivnim odlukama bi bila jedna od ključnih reči. Afektivnost i pomalo detinjasto ponašanje u istima takodje. Ko je u pravu, ko nije i sl.

Jovana LG Bogoslovov  je rodjena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.  
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Djuro Salaj". 
Od 2008. godine predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953 

komentari
  1. 22 apr 2019
    Teodora

    Sajt je fenomenalan. Volim da vas citam

ostavi komentar