Naslovna Zabava Kako da uvidite da se nekom dopadate čak iako se pretvara da mu nije stalo

Kako da uvidite da se nekom dopadate čak iako se pretvara da mu nije stalo

Gleda vas u oči i ne trepće.
Ovo nije samo fraza. Osoba kojoj se dopadate će netremice gledati u vas, trepćući manje nego što je uobičajeno. Takođe će joj se i zenice blago povećati. Ovo ukazuje na to da osobu preko puta vas zanima o čemu pričate i želi da sazna više o vama i pažljivo prati razgovor. Osoba kojoj se dopadate želi da vas sagleda celu i ne propušta nijedan detalj i momenat, a u jednom trenutku imaćete i osećaj da ste upili jedno drugom pogled jer su se vaši treptaji sinhronizovali.

Onaj kojem se sviđate oseća nervozu u vašem prisustvu pa se može vrpoljiti na stolici ili premeštati s noge na nogu ako stojite.
Obično ne zna šta će s rukama jer ga privlačite i rado bi vas privukao u zagrljaj, pa onda se igra prstima, pipka minđušu na primer, čime skreće i nesvesno pažnju na svoje lice, gladi pramen kose, lomi prste, a može se desiti u malo ekstremnijim slučajevima da obori sve sa stola ili ispoliva piće.

Siguran znak da je osoba otvorena za razgovor i da joj možete slobodno prići videćete ako joj je telo opušteno i ruke spuštene niz telo, a ne prekrštene na grudima. Isto tako svoje lične stvari kao što su mobilni telefon, novčanik, ključevi od stana leže na stolu ispred nje. Ako ste u diskoteci ili klubu, naručiće ono što vi trenutno pijete, bez obzira šta je pre toga pila, a možete joj i ponuditi da je častite i neće odbiti.

Kada nekog smatramo privlačnim, nesvesno menjamo boju i ton glasa. Nije retko da se desi da počnemo i da zamuckujemo i šapućemo ili da nam neki slog ili reč pobegne. To se obično tumači kao zbunjenost, a dešava se jer podsvesno želimo da se izdvojimo i skrenemo pažnju na sebe i tako privučemo partnera tako što nam se glas izdvaja u gomili sličnih.
Obratite pažnju na ovo kada ste u društvu osobe koja vam se dopada, a niste sigurni da li se i vi dopadate njoj.

Kada se nekom sviđate, on vam se i divi i pokušava da vas imitira, pa ćete posle nekog vremena primetiti da je pokupio i ponavlja specifične reči koje upotrebljavate u razgovoru, kao i vase pokrete rukama i gestove.
Ovo je posebno izraženo kod parova koji su dugo vremena zajedno, pa mnogima počinju da liče jedan na drugog.

I na kraju sjaj. Zaljubljena osoba sija i to sve ima veze sa gore navedenim promenama koje se događaju kad smo s onim ko nam se dopada al ii sa fiziološkim procesima kao što je lupanje srce, znojenje, lučenje hormona.

Jezik tela često govori mnogo više od onoga što je neko spreman da izgovori. Posmatrajte pažljivo i ovi znaci vam mogu pomoći i olakšati prvi kontakt, a dalje je na vama.

iz iste rubrike