Naslovna Astrologija Sunce u konjunkciji prema Marsu


Danas tranzitno Sunce ulazi u znak Lava i kreće ka Marsu koji se već neko vreme nalazi u ovom znaku.


Samo Sunce predstavlja ego i svest o sebi, simbolički predstavlja i mušku energiju koja je uvek aktivna.  
Predstavlja dakle svest i duh, i značajan je osnov svakog karakterera, koji dalje trasira celu životnu priču. Predstavlja sve hijerarhijski nadredjene figure u životu, kao i muškarce u srednjim godinama (danas oko 40 godina). Sunce simbolizuje slavu i čast, kao i primarne motive ličnosti.


Ako je Sunce aflikovano (napadnuto) od drugih planeta (180, pa 90, 0 sa malefikom ukazaće na teatralnost, sujetu i sve suprotne elemente Sunca, loš i promenljiv karakter kao i nestabilnu ličnost.


Iako daje neverovatnu motivaciju, energiju i inicijativu, izdržljivost i doslednost kod ovih osoba nije jača strana. Ovaj odnos Sunca i Marsa energiju podiže na kvadrat, međutim, znatno su veći problemi pri ophođenju sa tolikom količinom energije, koja često izmiče svakoj svesnoj і voljnoj kontroli. Upućuje se u neželjenom pravcu, rasipa se і uludo troši na nevažne ciljeve.


Ponekad se sa ovom pozicijom nerazumno srlja u problematične і neizvesne avanture. Podstaknuti unutrašnjim nemirom ovi ljudi se brzopleto upuštaju u opasne pustolovine, željni uzbuđenja po svaku cenu. Poseduje neutoljivu strast za borbom і takmičenjem, jer ovaj odnos planeta predstavlja i cilj ali i trku ka cilju.
Ne trpe mešanje drugih u sopstvene stvari і veruju da sve mogu sami. Kada im je ugrožen ponos, tada intenzivno i burno reaguju.
Konjunkcija ove dve planete podiže libido jer je Sunce prvenstveno libidna planeta dok Mars vlada samo izvršenjima.


Konjunkcija Sunca prema Marsu uslovljava narednih dana napad i konflikt sa autoritetima, ali i osetljivost na bilo kakvu kritiku na naš račun. Konačno se vraća potreba za samopotvrđivanjem і razvija ego, koji sada ne dopušta kompromise.
Naš nastup prema okolini, narednih dana, biće spontan і otvoren, ponekad i afektivan.
A svaki odabrani cilj postaće objekt snažne identifikacije. Ali na putu do cilja, neće postojati prepreka koju nećemo biti u stanju da prevazidjemo.

 

iz iste rubrike