Ruž za usne koristimo kako bismo osvežili izgled lica i oduzeli poneku godinu.

Nije bitno da li su nam usne male, velike, tanke ili punije, one su ukras na licu, a pravilna nega i pravilan izbor boje nas može i podmladiti. Da bi ruž izgledao savršeno, potrebno je da ih negujemo jer, složićete se, na suvim i ispucalim usnama ne stoji dugo kad se namaže, a i ne izgleda lepo.

Dva puta nedeljno uradite piling usana tako što ćete pomešati kašičicu meda i šećera i time istrljati usne. Namažite hranjivu kremu koju koristite i za lice. Preporuka je da se piling radi pred spavanje, mada može i u bilo koje doba dana.

U toku dana ih zaštitite od spoljnih uticaja balzamom za usne. Postoji veliki izbor u svim parfimerijama, možete da birate između bezbojnih i onih koji usnama daju blagu boju, sjaj, sa dodatim vitaminima.

Pre nego što nanesete ruž obrišite usne od ostataka balzama, kreme ili hrane. Nanesite prajmer koji pomaže da se ne razliva oko usta i ne skida posle pola sata. Ako nemate prajmer, nanesite tanak sloj hidratantnog tečnog pudera.
Usta uokvirite olovkom čija boja ne odudara previše od nijanse ruža koju ste planirali da namažete.
Četkicom lagano nanesite boju na usne, većina to radi nanoseći direktno ruž, ali tada vam se često dešava da nije ravnomerno nanet i u nekim delovima ga ima više, a u nekima manje. Četkicom postižete da ruž bude ravnomerno raspoređen.
Uzmite papirnu maramicu i poljubite je, kako biste učvrstili boju i kako bi se rasporedila pa ponovo četkicom namažite još jedan sloj.
I ne zaboravite da usne zahtevaju pažnju kao i lice i svakodnevno ih negujte i štitite od spoljnih uticaja.