Naslovna Kuvar Letnje salate sa jabukama i sa piletinom i pečurkama

Letnje salate sa jabukama i sa piletinom i pečurkama

Podeli na Facebook




 

Salata sa jabukama*

4 jaja
2 kiselije jabuke
1 glavica crnog luka
200g majoneza
100g kačkavalja
Peršun
so


Priprema:
Obarena jaja i luk iseckati na kolutove.
Dodati izrendanu jabuku i kackavalj.
Sve sastojke pomešati I ukrasiti peršunom.

Hladna salata od piletine i pečuraka*


500g pilećeg belog kuvanog mesa
500g pečuraka
200g šunke
2 kuvana jajeta
1 kisela pavlaka
5 kašičica majoneza
So po želji


Priprema:
Pečurke izdinstati sa malo soli.
Ocediti vodu i pomešati sa ostalim sastojcima.
Služiti hladno.

 

 

Japanski čizkejk

autor: Olga Trailović

    400 gr krem sira pomešati sa 50 grama omekšanog maslaca. Možete dodati u maslac ili malo pavlake za kuvanje ili mleko. 
    Lepo to umutite.


    U drugoj posudi umutite 8 žumanaca. Spojite sadržaj obe posude. Zatim dodajte prstohvat soli i malo limunovog soka, par kapi vanilinog ekstrakta ili vanilinog šećera. Promešajte. Prosejte 80 grama brasna + 20 - 80gr gustina. Promešajte.


    Umutite čvrsto 13 belanacai dodajte 80 gr šećera i kap dve limunovog soka.

    Lagano spojite belance sa smeŠom, trudite se da ostane vazduŠasto (pufnasto). 
    Nalijte u pleh I tresnite o sto (samo 1x) da se istisne vazduh. 
    Pleh/kalup stavite u posudu sa toplom vodom zatim u rernu I pecite na 170C 15 min. 
    Smanjite temperaturu I pecite jos 10 min I potom isključite I ostavite kolač u rerni neko vreme. 
    Izvadite posećerite, dodajte jagode I uživajte u pufnastom kolaču.


  • normalno.rs@yahoo.com