Naslovna Kuvar Ćufte u sosu od višanja

Ćufte u sosu od višanja

Podeli na Facebook




Ćufte:*

500 gr junećeg i svinjskog mešanog mlevenog mesa
2 čena belog luka
2 glavice crnog luka
70 gr prezli
1 kafena kašičica vegete ili začina
soli po ukusu
2 kašičice aleve paprike
1 jaje
peršun
bibera po želji


Priprema:
Pomešajte sve sastojke za ćufte, sve zajedno sjedinite u homogenu masu i stavite u frižideru da odstoji pola sata.
Izvadite posudu iz frižidera i napravite ćufte. Ugrejte ringlu i na mnogo putera (ili ulja) pecite na tihoj vatri dok ne porumene.

Sos od višanja*


500 gr višanja
kašika putera
dve supine kašike brašna
tri kafene kašičice šećera



Priprema:
Višnje očistiti od koštica, pošećeriti, pa staviti u šerpu i naliti vodom da ogrezne.
Kuvati nekoliko minuta.
Za to vreme, na zagrejanom puteru ili propržiti brašno, pa naliti prokuvanim višnjama.
Uz stalno mešanje, krčkati dok se ne zgusne.

 

 

Japanski čizkejk

autor: Olga Trailović

    400 gr krem sira pomešati sa 50 grama omekšanog maslaca. Možete dodati u maslac ili malo pavlake za kuvanje ili mleko. 
    Lepo to umutite.


    U drugoj posudi umutite 8 žumanaca. Spojite sadržaj obe posude. Zatim dodajte prstohvat soli i malo limunovog soka, par kapi vanilinog ekstrakta ili vanilinog šećera. Promešajte. Prosejte 80 grama brasna + 20 - 80gr gustina. Promešajte.


    Umutite čvrsto 13 belanacai dodajte 80 gr šećera i kap dve limunovog soka.

    Lagano spojite belance sa smeŠom, trudite se da ostane vazduŠasto (pufnasto). 
    Nalijte u pleh I tresnite o sto (samo 1x) da se istisne vazduh. 
    Pleh/kalup stavite u posudu sa toplom vodom zatim u rernu I pecite na 170C 15 min. 
    Smanjite temperaturu I pecite jos 10 min I potom isključite I ostavite kolač u rerni neko vreme. 
    Izvadite posećerite, dodajte jagode I uživajte u pufnastom kolaču.


  • normalno.rs@yahoo.com