Ispred Narodne skupštine Srbije u Beogradu, je nekoliko minuta pre pola četiri popodne počeo protest „Svi kao jedan – jedan od pet miliona“.

Kolonu građana koja je krenula u protest predvode lideri opozicije
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se na protestu "Jedan od pet miliona", okupilo "između 7.300 i 7.500" ljudi.

Kako se dodaje, protest protiče bez incidenata.
Ipak, tokom protesta danas se okupilo preko 35.000 građana iz cele Srbije, a građani su primetili na krovu Predsedništva, snajperistu.
Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema "režimu" Srpske napredne stranke.

Veliki broj semafora u Beogradu nije u funkciji, mobilne mreže povremeno ne rade.
Zbog protestne šetnje kroz Bulevar, tramvajske linije 2L,7L,10,12L,14L skraćene su privremeno do Trga Slavija. Zatvoren Bulevar kralja Aleksandra kod Pravnog fakulteta, Trg Nikole Pašića, potez oko Glavne pošte, Dečanska ka Terazijskom tunelu, Takovska, Kneza Miloša kod Skupštine, u potpunoj blokadi se nalazi deo od Crkve Svetog Marka do Terazija, zatim deo od Slavije do trga republike sa druge.

"Okupljene građane fotografišu", kako prenosi KRIK.rs "i snimaju mobilnim telefonima osobe sa prozora Narodne skupštine. U skupštini su, inače, od juče poslanici vladajuće SNS koji tamo borave da bi, kako kažu zgradu čuvali „od onih koji bi hteli da ‘nasiljem, pretnjama i ucenama preuzmu institucije i uzmu vlast u Srbiji'“.

Dragan Đilas, jedan od lidera opozicije je poslepodne izjavio:
"Skupštinu od nepostojećih upada ipak ne čuvaju poslanici SNS, nego ozbiljne policijiske snage."

„Šta je problem da srpska policija bude u parlamentu? Ne pada mi na pamet da, dok sam ministar, dozvolim da bilo ko bilo gdeu pada“, rekao je srpski ministar unutrašnjih poslova Stefanović.

On je takodje izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nameravao da se obrati okupljenim gradjanima na protestu, ali da je odustao zbog malog broja prisutnih?

„Ja znam da je predsednik želeo da im se obrati, ali kada je video koliko je ljudi došlo, on je prosto odustao“, rekao je Stefanović za televiziju Prva.


.