Naslovna SERIJA, FILM MINDHUNTER - druga sezona stiže u avgustu

MINDHUNTER - druga sezona stiže u avgustu


Činjenica je da nakon svake odgledane sezone omiljene serije moramo na sledeću čekati najmanje dve godine. Postaje frustrirajuće, priznaćete. Odatle mi je prosto neverovatno da je prva sezona Mindhunter-a emitovana te davne 2017. godine.


Vreme je za nove informacije o seriji i konačno, početak druge sezone.
Producenti, Dejvid Finčer i Šarliz Teron se i nisu preterano „otvorili“, ali bar imamo podatak da će sve biti spremno za start u avgustu 2019.godine.Agenti specijalne FBI-eve jedinice, Ford i Tenč, imaju zadatak da, početkom sedamdesetih godina, intervjuišu najozloglašenije serijske ubice ne bi li uspeli da razumeju zašto su uradili to što jesu, njihove motive, razmišljanja, a u svrhu prepoznavanja takvih profila ličnosti u budućnosti i eventualnog sprečavanja novih zločina.

Tako da serija koja je zasnovana na knjizi Džon E. Daglasa - „Mind hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unita“ prikazuje rad prvih agenata profajlera.


Serija ne prati samo priču ubica, već kako ono što od njih čuju utiče na živote agenata, jer, realno, tako nešto zdrav ljudski um uopšte može da razume. Odatle, Mindhunter zalazi u najmračnije dubine ljudske psihe, kako počinilaca zločina, tako i samih agenata čiji se životi, ali i pogledi na isti itekako menjaju.


Serija je, može se reći, nešto sporija, ali čini mi se da je taj tempo, zapravo, idealan za ovakve teme gde vas likovi fenomenalno uvedu u priču i daju prostora za razmišljanje, i lično, tu ne bih menjala ništa, dok sam skoro sigurna da kreatori i režiseri i ne žele takve promene u šta bi uskoro trebalo i sami da se uverimo.
Likovi Forda Holdena (Jonathan Groff) i Bilija Tenča (Holt McCallany) su izmišljeni za potrebe serije, ali ubice koje ispituju su zasnovani na pravim serijskim ubicama tog doba u Americi. U prvoj sezoni akcenat je na Edmundu Kemperu (Cameron Britton), koji je ubio osam žena, među njima i svoju majku.


Dejvid Berkovic kao i Čarls Menson su spominjani u prvoj, ali neki izvori tvrde da će baš oni biti neki od intervjuisanih u drugoj sezoni.


Prošle godine se u više navrata govorilo da je za ulogu Čarlsa Mensona već izabran Damon Herriman, kojeg je Tarantino već angažovao za istu ulogu u filmu Once Upon a Time ... in Hollywood (a ovo je tek apsolutni MUST WATCH!).

Takođe, ubistvo dece u Atlanti koje se desilo u ranim osamdesetim će biti tema naredne sezone.

Ako ste pratili seriju, onda pretpostavljam da shvatate kakav će ovo izazov biti. Ako niste, predlažem da to ispravite.
Uživajte!

Iz iste rubrike