Naslovna zanimljivosti Lubenica dijeta

 • Lubenica dijeta
 • Podeli na Facebook


  Verovatno ste čuli za izreku "jedna jabuka dnevno drži doktora dalje od vaše kuće".
  Ali jabuke nisu jedine. Lubenica - ukusno, osvežavajuće, zdravo i jeftino povrće - spada u tu kategoriju. Ali samo kada je izbacivanje toksina u pitanju, jer u njoj osim vode, nema mnogo hranjivih sastojaka, pa se duža upotreba ove dijete ne savetuje.
  Dakle, okrepljujuća lubenica sadrži oko 92 % vode, što je čini dobrim izborom za ljude koji žele da izgube težinu. Voda podstiče gubitak telesne težine ispirajući toksine, ali i suzbija apet, jer žvakanje i gutanje pomaže da se osećate kao da jedete više kalorija nego što to objektivno jeste.

  Ako jedete lubenicu po ovim temperaturama, bićete prvenstveno dobro hidrirani. A kada dobijate mnogo vode, vaše telo može funkcionisati najbolje. Takođe, kada ste hidrirani, nećete pomešati osećaj žeđi sa osećajem gladi i jest ii više nego što vam je potrebno.

  Osim toga, ova malo kalorična biljka sadrži prirodni šećer koji pomaže u suzbijanju osećaja nedostatka šećera. Takodje sadrži ugljenohidrate i ima 1,1 grama vlakana, što će vam pomoći da se duže osećate sito.

  Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kentucky pokazalo je da konzumiranje lubenice može poboljšati lipidne profile i smanjiti nakupljanje masti.


  Istraživačka studija među sportistima na Politécnica de Cartagena u Španiji, otkrila je da sok od lubenice pomaže smanjvanjui bola u mišićima.

   

   

  Dakle, rasčistite frižider, i oslobodite mesto za lubenicu.
  Iseckajte je na komadice i jedite kad god se setite.
  Za početak pokušajte ovu dijetu sedam dana i spremite vagu.

  Ipak, samo dijetalna ishrana, ne predstavlja dobar plan dugoročnog gubitka težine, pa se nakon dijete treba obratiti lekaru za pomoć.
  “ Kada konzumirate mnogo vode, možete patiti od dijareje ili nadutosti.” Kaže dr. Popović. “ Zato se ne preporučuje da trudnice ili bilo ko sa oslabljenim imunološkim sistemom isprobava ovu dijetu. Međutim, ako ste zdravi, ništa vam neće faliti da isprobate ovu dijetu nekoliko dana.
  Dok dijeta može pomoći da se ubrzaju gubici težine, potrebno je da imate plan kako da nastavite sa naporima za mršavljenje kada se dijeta završi…” dodaje dr.Popović