BIG LITTLE LIES – da li je prva sezona bila dovoljna?

 

Prva sezona – fantastična, jedva čekaš drugu, a znaš sigurno da ovu prethodnu ne može prevazići.

Još uvek nemamo zvaničan info da li serija dobija i treću sezonu, a imalo bi još dosta materijala za razvlačenje i razvodnjavanje. Jedan pametan kreator bi trebalo da zna kada treba stati, koliko god nas, gledaoce, radoznalost bude čačkala, no, o tom po tom.


Ni slučajno ne mogu reći da je druga sezona Big Little Lies loša – nikako. Ali, nakon onako žestokog završetka prve, očekujete da se radnja druge tačno sa tog mesta i nastavi (govorim o sceni kada strada mister Peri). Ne, ipak se prve epizode odvijaju lagano, bez preteranih uzbuđenja.

Kao da su scenaristi rešili da u ovoj sezoni, kažu ponešto više o svakoj gospođi iz Monterej petorke.
Pa odatle, Ed pokušava da oprosti Medlin, Renata svom mužu brljotinu koju nijedna oprostila ne bi, ali drama postoji.
Džejn, nakon traume, pokušava da nastavi svoj emotivni i seksualni život pružajući šansu momku koga je srela.
Boni, koja zamišljeno šeta jedno pet epizoda i „navlači nas“ svojim snovima na javi.O Bože, šta sam ja gledala!? Izuzev odličnih scena u kojima Renata dominira, gde vas crni humor nasmeje onako do suza - ništa posebno.


Međutim, kada se okrenemo onim posebnim, Selest odnosno Nikol Kidman, kida kao i obično. Ne znam da li i zvanično, ali što se mene tiče, ona ima glavnu ulogu u ovoj seriji.
Dok smo još kod posebnih, Meril Strip je uveličala ovaj skup i realno, da ona nije bila novajlija u drugoj sezoni, ista se verovatno ne bi ni desila.

Meril Strip (Meri Luiz) ima stvarno groznu ulogu u Big Little Lies, ali sa koliko šarma ona odglumi ogorčenu staricu, da ne kažem zlo od svekrve, da nekad zaboravite da navijate za Kidmanku i njenu pobedu. Sa protezom nešto izbačenih prednjih zuba, pomalo smušena, dok mirnim ravnim tonom izgovara i najpodmuklije rečenice, ona je savršena i čak vas natera da se toj spodobi od žene nasmejete.


SPOILERS:
Ok, očekivano, ali i realno, Selest pobeđuje svekrvu na sudu i deca ostaju tu gde jesu,  sa majkom. Meri Luiz ne zna kako će se izboriti sa bolom koji je duboko zakopala, ali joj ga Selest nemilosrdno servira. Medlin ostaje sa mužem. Renata svog ostavlja, a Boni rešava da ode u policiju, uz podršku svojih prijateljica. Tu se serija završava.
NO MORE SPOILERS.


Koliko logike ima da ih nekih 13 epizoda gledamo u borbi da sve to ostane zataškano? (pričamo o seriji, ne o realnom životu, nadam se da se razumemo). Možda se Boni opet predomisli i ode da skoči sa onog prelepog mosta?


Šta se ovde može desiti?
Da li će prijateljstva početi da pucaju?
Da li je zato Selest rekla da je „prijateljstvo laž“ jer ono to definitivno nije.
Da li je mislila na prijateljstvo Monterejske petorke?
Ovde tek svašta može isplivati.

Treća sezona? Javlja mi se nekako, iako se i bez druge moglo, no kad je bal, nek je bal.

iz iste rubrike