Naslovna Zdravlje Kako da “zasijam preko noći”

Kako da “zasijam preko noći”


„Sve je lako kad si lep!“ slogan je koji slušamo od najranijih dana života.
U vremenu u kome živimo, vremenu histerične potrage za lepotom i savršenstvom, nema ko nije, bar razmišljao o nekoj intervenciji na licu ili telu. 

Nisam savršena – ali sam prelepa!
Invanzivne hiruške intervencije na licu su prevazidjene u svetu! 
U modernom svetu, danas, nije važno da li imate par kilogramči ć a viška, kvržicu na nosu, manju asimetriju na licu. Važno je da izgledate zdravo, i ako je moguće da se diskretno „prepravite“.

Danas smo otisli u ordinaciju dr. Tatjane Damjanac i pitali je šta možemo da uradimo sa licem – ali bez noža? Kako da budemo lepi i „popravimo se“  - ali bez efekta “usana patke”, polomljenih noseva i „tri broja većih jagodica“?

Tatjana je specijalista estetske medicine, bavi se hijaluronskim filerima, botoxom, mezonitima, biorevitalizacijom, mezoterapijom, lipolizom, hemijskim pilinzima, kolagen-indukcionom terapijom i mojim omiljenim PRP-om.

1. Kako da “zasijam preko noći”?
Mezoterapija i hidratacija lica malim količinama hijalurona i vitamina, daju lepe rezultate kada je potrebno da zasijate za neku posebnu priliku “preko noći”.

2. čime da ispravim nedostatke na licu? 
Hemijski pilinzi ujednačavaju ten i poboljšavaju kvalitet kože, ali mogu se raditi samo u zimskom periodu zbog manje izloženosti suncu.

3. Da li usne da popunim botoxom, filerima ili sl? Da li je neko alergičan na botox? 
Usne treba da zadrže prirodan oblik, ali da deluju lepo, osveženo i podmlađeno. Prirodan i lep oblik postiže se poštovanjem pravila simetrije lica.
Najbezbedniji su resorptivni i prirodni materijali kao što je hijaluron i sopstveno masno tkivo.
Botulinski toksin deluje tako što umanjuje mimiku lica, smanjuju se bore na čelu i oko očiju, a lice izgleda vedrije i odmornije. Opisana je alergija na botulinski toksin u vidu crvenila , otoka i svraba.


4. Da li se silikoni stvarno raspadaju u našem licu i u usnama?

Tečni silikon i trajni fileri uopšte, danas se izbegavaju zbog brojnih komplikacija. Ne raspadaju se jer je vreme njihovog poluraspada više hiljada godina, ali izazivaju reakciju okolnog tkiva i vremenom mogu da migriraju u susedne regije.

5. šta je prp? Koliko traje tretman? 
PRP ili platelet rich plasma- krvna plazma bogata trombocitima, koristi se u ortopediji i hirurgiji već decenijama za brže zarastanje i oporavak tkiva.
U estetske svrhe koristi se za poboljšanje rasta kose, brisanje ožiljaka od akni i strija i podmlađivanje kože.

 

 

  • Zanimljivosti: