Naslovna Lepota Kako da sami skinete gel lak sa nokta?

Kako da sami skinete gel lak sa nokta?


Nekoliko godina na našem tržištu je izuzetno popularan gel lak. Gel lak predstavlja kombinaciju trajnih gelova u boji i običnog laka za nokte.Tretman je salonski. Prvenstveno se pripremi nokat, odmasti nokatna ploča, zatim se nanese tanak sloj baznog sloja – Base Coat i osuši se u UV ili LED lampi. Nakon toga, nanosi se boja koja se ponovo suši u lampi i kraj procesa je Top coat kao završni sloj.
Ukoliko ste nezadovoljni ili vam je pukao gel, odvojio se, a vi niste u mogućnosti da odete kod vašeg manikira, dajemo vam kratke instrukcije kako da sami skinete gel lak sa noktiju.

Kako da sami skinete gel lak sa nokta?
Potrebno:
- aceton
- vata
- alu folija
- špatulica za nokte ili noktarica

Prvi korak : priprema
uzmete aceton najobičniji, dakle, nije potreban uljani, bademov, sa primesama bilo cega. Aceton natopite na parče vate, koju prethodno oblikujete kao kuglicu, natopite dobro aceton prislonite cvrsto na nokat i obavijete alu folijom. Dobro zamotajte nokat folijom. Postupak ponovite na svim prstima, trudeći se da ne zakačite foliju na već obavijenim nokatnim pločama.

Drugi korak: procedura
tako uvijene prste držite otprilike 15-20 minuta. Skinite foliju, dobićete omekšan gel na nokatnoj ploči. Tako omekšan gel blago sastružite špatulom ili možete čak sastrugati ravnijim delom noktarice. Takođe možete isturpijati nokat ukoliko vam je tako lakše. Nemojte gnječiti nokte jer su sada u ovoj fazi pretanki.

Treći korak: oporavak
nakon što ste skinuligel lak primetićete da vam je nokatna ploča tanja. Skratite malo dužinu noktiju, kako vam se ne bi povijali ili lomili, svakodnevno mažite ulje predviđeno za negu noktiju.

 

 

Namažite lak za nokte:
pre svega, pre nego što krenete da nanosite lak imajte u vidu da se lak za nokte nikada ne mućka, jer se na taj način stvaraju mehurići koji će vam otežati da pravilno nanesete boju. Nemojte koristiti stare lakove za nokte koji su nekoliko puta razređeni acetonom, priuštite sebi jedan nov lak u vašoj omiljenoj nijansi. Prilikom nanošenja laka za nokte, strogo vodite računa da ne zakačite kožu oko nokta ili zanoktice, može biti jako bolno i neprijatno nakon tretiranja acetonom i skidanja gel laka.
Recimo, mali trik za intenzivniju boju jeste da nanesete prethodno beli lak za nokte, a zatim da namažete boju koju želite. Lak možete namazati u dva sloja ukoliko želite da bude postojaniji.


 


 

iz iste rubrike