Catherine the Great i The Goldfinch trailer-i

 

HBO je realizovao trailer za svoj novi projekat – Catherine the Great, a u glavnoj ulozi Katarine Velike će se naći velika Helen Mirren.

Ovo će biti mini-serija od 4 epizode, koja će se baviti njenim životom pred kraj njene vladavine. I pretpostavljate, centralna figura, pored same carice, biće njen miljenik i ljubavnik Grigorij Potemkin. Kako, koliko i na koji način će obraditi ovu temu, ostaje nam tek da vidimo, a zvanično to zvuči ovako:

„Serija, Katarina Velika, se bavi politički burnom i seksualno nabijenom vladavinom najmoćnijeg ženskog monarha u istoriji.“

Pojava Helen Mirren na ekranu uvek izgleda moćno, a kao što možemo videti tako deluje i u samom trailer-u.

Catherine the Great, koju režira Phillip Martin, najverovatnije ćemo moći da gledamo negde od jeseni na HBO.
The Goldfinch

The Goldfinch, snimljen je po istoimenoj knjizi autorke Done Tart (Donna Tartt) i dobitnice Pulicera, a prema istinitom događaju.

Već prema prvom pogledanom trailer-u, glumačkoj ekipi i režiseru Džon Krouliju stičemo utisak da se puca na visoko, neki kritičari ga već vide na dodeli Oskara, ali polako.

Nikol Kidman, Ansel Elgort, Luk Vilson, Džefri Rajt, Sara Polson su akteri drame u kojoj se život trinaestogodišnjeg Tea (Teodora) potpuno menja nakon što mu je majka ubijena u terorističkom napadu na Muzej umetnosti Metropoliten, gde su tog dana zajedno otišli.
„Zbunjen u ruševinama tragedije, on krade neprocenjivo umetničko delo, The Goldfinch.“

Da li će film ispuniti očekivanja, saznaćemo 13. septembra 2019. za kada je premijera zakazana.

iz iste rubrike