Top frizure -mature za 2019.godinu

A day in Belgrade


Kreću male i velike mature kao i apsolventske večeri.
Za vas smo ponovo pitali Jelenu Simić, kreatora ženskih frizura i jednog od najboljih frizera u Beogradu, kako da se spremimo?

Prilikom odabira frizure za matursko veče, morate obratiti pažnju na dužinu i boju kose i oblik lica, jer postoje takozvane “idealne” frizure za četvrtasto, okruglo, trouglasto ili ovalno lice.
Ali ne zaboravite, maturska frizura treba da bude jedinstvena i ženstvena.


Evo par frizura koje mogu da posluze kao ideja


Talasi za dugu kosu

Za razliku od precizno definisanih lokni, koje su bile moderne poslednjih nekoliko godina, sada su u modi ponovo opušteni talasi. Sa ovom frizurom ćete izgledati opušteno  Do izražaja će doći vaš mlad i buntovan duh.


Holivudska klasična frizura

Možete prebaciti kosu na jednu stranu, lokne napraviti figarom ili viklerima i blago natapirati kosu. Možete staviti modni detalj: poput cveća ili krunice.


Uvek u modi - rep

Klasični rep, je postao omiljena frizura  za formalne prilike. Izgleda ženstveno i sa ovom frizurom možete  eksperimentisati.  Možete koristiti svilene trake, mašne ili bilo kakve ukrase. Ova frizura je veoma zahvalna jer će trajati cele večeri i neće vam smetati tokom plesa.


Frizure za kratku kosu

Devojke sa kratkom kosom ne mogu mnogo da eksperimentišu, ali uvek mogu dodati satensku traku ili prstenje za kosu koje će stvoriti kul izgled. Ako imate Bob frizuru dovoljno je da se samo isfenirate. Možete dodati pramenove u ludim bojama, asimetrične šiške ili odgovarajući nakit da postignete ultra moderan izgled.