Naslovna Trend Top frizure za 2019.godinu

Top frizure za 2019.godinu


Dolazi leto i svi se spremamo za novi trend. Bilo da ste mladi ili u zrelijim godinama, kosa i frizura su prioritet. Ma koliko se “skockali” ako je frizura neuredna, ništa niste uradili.

Za vas smo pitali Jelenu Simić, profesora praktične nastave - škola za negu lepote i zdravlja, kreatora ženskih frizura i jednog od najboljih frizera u Beogradu, šta je trend ove godine?


Ove godine je u trendu, kao i uvek, bob ili visoki paž, Dalje, srednja dužina kose sa talasima i neobavezne frizure. Što se boja tiče, varijante koje će biti zastupljene su crno - sive, sive, narandžasti tonovi i pramenovi.


 

Kako stručnjak za negu kože glave imate li savet kako da negujemo koren kose i kožu glave?

Postoje dva tipa kože: masna koža i suva.  
Za masnu kožu su najbolji obični šamponi tipa kopriva ili breza. Nekome čak odgovaraju šamponi sa mentolom, jer oni isušuju teme glave. Žene koje imaju masnu kožu ne bi trebalo da stavljaju balzam ili pakovanje do korena glave, jer će se i kosa i koža još više mastiti.
Za suvu kožu glave najbolje je koristiti Eucerinove šampone Visi ili Mikoseb, naročito u slučaju peruti. Perut je specifična sa suvo teme, pa je najbolji savet da kad se rešite preruti, predjete na običan šampon, kako se koža glave ne bi navikla na pomenute šampone. Takodje, svrab temena je karakterističan za suvu kožu, zato se i preporucuje Eucerin.Čemu je “proslo vreme” i šta da izbegavamo od frizura ove godine?

Pletenice jesu još uvek u modi ali ima značajne razlike u klasičnim pletenicama - koje sada treba izbegavati. Sada je u trendu kombinacija pundje i pletenice, konjski rep -  ali ne zategnut i zalizan,  nego sa volumenom i izdignutim profilom. Velike plastične šnale takodje nisu u modi već neko vreme. Ali trake za kosu su i dalje popularne.

Šta u zrelijim godinama nije preporučljivo?

U zrelim godinama nisu preporučljive tamne nijanse jer osobu čine jos starijom, pogotovo što je većina zena i rano posedela pa se izrastak vidi. Nisu preporučljive ni duge kose,  jer se kosa u godinama tanji. Kod onih koji još uvek zadrže gustinu i volumen savetuje se skroz kratka kosa ili kosa malo ispod ramena.


Ako ne stignemo da posetimo frizera, kako u pet minuta napraviti trendi frizuru ove godine?

Uvek možete vezati rep i natapirati profil i gornji deo kose. Ili  vezati kosu u rep pa isti uviti figarom pustiti rep i eto lokni i trendi svakodnevne frizure.

 

 

 

Zanimljivosti