Naslovna Svet Džeki Kenedi je verovala da je Lindon B. Džonson ubio Džona F. Kenedija

Džeki je verovala da je Lindon B. Džonson ubio Džona F. Kenedija

U senzacionalnim snimcima koje je snimila bivša prva dama, nekoliko meseci nakon ubistva predsednika Amerike 22. novembra 1963. godine, Džeki  je javno iznela mišljenje da su Džonson i grupa teksaških tajkuna nalogodavci ubistva njenog muža.
Kenedi, koja je kasnije postala Džeki Onazis, tvrdila je da je ubistvo u Dalasu deo veće zavere koja je omogućila Džonsonu da postane američki predsednik.
Tokom njegovog mandata došlo do eskalacije rata u Vijetnamu. Jedan je od samo četvorice ljudi, koji su imali sve četiri federalne izborne pozicije u Sjedinjenim Državama: predstavnik, senator, potpredsednik i predsednik.

Johnson, koji je u to vreme bio član Kongresa, završio je Kenedijev mandat nakon atentata i postao trideset i šesti predsednik Amerike.

Istoričar Arthur Schlesinger Junior, napravio je intervju sa Džeki Kenedi nekoliko meseci iza atentata, i zapečatio u sefu u Kenedijevoj biblioteci u Bostonu, nakon molbe gospođe Kenedi da isti ostane tajna 50 godina nakon njene smrti.

Sporni snimci uključuju i informaciju da je predsednik Kenedi imao aferu sa 19-godišnjakinjom iz Bele Kuće, za koji se tvrdi našao i dokaz - donje rublje u spavaćoj sobi. Džeki Kenedi takođe priznaje nekoliko svojih afera na snimcima - jednu sa holivudskom zvezdom Villijamom Holdenom, i drugu sa osnivačem Fijata Đanijem Agnelijem, kao osvetu suprugu za predsedničke indiskrecije.

Postoje tvrdnje i da je par Kenedi razmatrao ideju, u nedeljama pre atentata, o tome da ima još dece.

Istoričar i biograf porodice Kenedi, Edvard Klein, je rekao:
„Džeki je mlade žene u Beloj kući smatrala “jeftinim udarcima” od Džeka. Ona je uzvraćala svojim. Postojao je period u kojem je bila oduševljena što je mogla da muči muža vlastitim aferama."

Godinama nakon što je Džeki umrla od raka, ćerka Karolina se odlučila da ipak ranije objavi snimke, pa je sklopila ugovor sa ABC mrežom u SAD-u koja će emitovati ovaj intervju, nakon što pristane da otkaže seriju “Kenedi” koja je uznemirila Karolinu i porodicu Kenedi.

U seriji na koju je potrošeno 10 miliona dolara, supruga Toma Kruza, Kejt Holms glumi Džeki Kenedi. Serija u kritikom osvrtu prati političke i lične probeme i nevolje porodice Kenedi od 1930-ih. Ono što za sada znamo je da je predlog Karoline odbačen.
Direktori ABC-a potvrdili su da su otkrića u snimcima „previše eksplozivna“ jer je Džeki navodno okrivila predsednika Lindon Bejns Džonsona za smrt JFK-a, navodi “Daily Mail”.

 

 

Zanimljivosti