Naslovna FILM Serija „Dead to Me“ – zavrzlame mogu da počnu!

Serija „Dead to Me“ – zavrzlame mogu da počnu!


Džen, surova, racionalna, sarkastična i Džudi, ne baš stabilna, na momente sociopatska ličnost, su vodeći duo Netflix-ove serije Dead to Me. 

Njih dve se upoznaju i postaju nerazdvojne prijateljice, na najuvrnutiji mogući način. Iskreno, to mi je već bio dovoljan razlog da je odmah pogledam ili bar njenu prvu sezonu (2019) čiji nastavak je, naravno, već odobren.
No, moraćemo biti strpljivi do emitovanja druge.

Dzen (Kristina Eplgejt), je udovica, čiji je muž pregažen kolima noću, i ostavljen bez pomoći jer je vozač pobegao. Ova žena postaje opsednuta time da pronađe ubicu, jer policija nikakve dokaze nema.

Džudi Misterija, se pojavljuje u Dženinom životu kao sami Anđeo Čuvar.
Ali, da li je zaista tako?Prva laž koja brzo ispliva je da slatka Džudi zapravo nije udovica, ali i prvo prevazilaženje iste opravdava time da ne može da preboli raskid sa verenikom, pa ga je, eto, simbolično sahranila.

Dve očajne, ali potpuno različite žene, postaju oslonac jedna drugoj i jedva da mogu da funkcionišu jedna bez druge.
Odatle Džen poziva Džudi da se preseli kod nje, u studio svog pokojnog muža. Zavrzlame mogu da počnu!

Sve više od ovoga što bih napisala bi bilo spoiler-isanje, tako da, stop!

Ako vam ovo, možda, previše ozbiljno zvuči, verujte, Dead to Me sve može da bude, osim ozbiljna serija.
Čak u jednom intervjuu, gde takođe možete osetiti „hemiju“ među njima, glumice se šale na temu žanra ove serije: komedija - ne, dark comedy – maybe...da bi došle do novog – traumedy žanra, traumatično-komično iskustvo kako za gledaoce, tako i za likove serije.

Mnogo toga se može reći o Dead to Me, ali najbitnije je da je odlična za ove letnje dane - daleko od toga da je plitka, ali pitka svakako jeste.
Prilično brza, duhovita, sa blesavim i otkačenim scenama u svih 10 epizoda.

Džen, brza na opakom jeziku, puna besa, meditira u kolima uz heavy metal. Džudi u nekom svom fazonu, osetljiva, nežna, otkačena što je ne sprečava da poseduje i nešto opasniju stranu...
Savršen dvojac?
Ne znam, možda ipak da pogledate kakav haos zajedničkim snagama ovakve dve žene mogu da naprave?
Uživajte!

Iz iste rubrike