Tradicionalna prolećna izložba „Sunce i cveće“ koju organizuje Udruženje uzgajivača i ljubitelja cveća održava se od 12 do 21. aprila 2019.godine u parku Manjež u Beogradu od 9 do 20h.

Izložbeni prostor je i prodajni, pa će posetioci, pored uživanja u raznim vrstama cveća, moći i da kupe različite vrste najlepšeg i najkvalitetnijeg cveća, sadnica, lukovica, sobnog i baštenskog bilja.

Na izložbi će učestvovati oko četrdeset izlagača iz cele Srbije, među njima i najveći proizvođači i uvoznici sadnica četinara, lišćara, ukrasnog šiblja, semenske robe i sredstava za zaštitu biljaka i prateće opreme za održavanje.

Ove godine Udruženje je odlučilo da od početka izložbe posetiocima ponudi popust od 10% - 30% na saksijske biljke i dendromaterijal
.
 
Park Manjež se nalazi u samom centru grada između ulica Resavske, Nemanjine, Kralja Milana i Svetozara Markovića.
Naziv Manjež koji u prevodu sa francuskog jezika znači konjička škola dobio je po Kraljevskoj konjičkoj gardi koja se ovde nalazila do 1931.godine.
Dizajner parka je bio inženjer hortikulture i vrtni dizajner Aleksandar Krstić, a izgradnja je završena 1933.godine.
Planirano je da čitav ovaj prostor predstavlja kulturni centar i da se izgrade i operska kuća, muzička akademija i konzervatorijum ali to ni do danas nije urađeno.